Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kesäniityn keitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keskikesällä, kun vihannekset ja juurekset ovat todella tuoreita, rapeita ja maukkaita, yksinkertaisesta kasviskeitostakin tulee mahtava herkku ja lisäksi ilo silmälle. Voit koristella sopan muillakin aineksilla kuin meidän ehdotuksillamme.

4 hengelle

  • 1 nippu persiljaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 100 g sokeriherneitä
  • 200 g pinaattia
  • 8 dl vihanneslientä
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 retiisiä

Valmistusohje

1. Puhdista ja suikaloi porkkanat, palsternakka ja sokeriherneet. Huuhtele pinaatinlehdet huolellisesti ja poista mahdolliset paksut lehtiruodit tarvittaessa. Huuhtele ja hienonna persilja.

2. Keitä porkkana- ja palsternakkasuikaleita vihannesliemessä viitisen minuuttia, niin että ne juuri ja juuri pehmenevät. Lisää sokeriherneet kiehumaan viimeisellä minuutilla. Viipaloi retiisit ohuelti.

3. Lisää kerma, maito ja persiljasilppu, kuumenna, mutta älä keitä. Lisää pinaatti vasta juuri ennen tarjoilua, anna lämmetä, sekoittele varoen. Koristele tarjolle tuotaessa retiisiviipaleilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto