Silakat yksi-kaksi-kolme-liemessä
Silakkareseptin takana on Ravintola Olon keittiömestari ja perustaja Pekka Terävä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 500g silakkafileitä
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 laakerinlehti
- 1 timjamin oksa
- 1 maustepippuri
- puolikas punasipuli
Peruna-omenasalaatti
- 2 Rosamunda-perunaa
- 1 omena
- puolikas punasipuli
- 1 rkl majoneesia
- 1 tl Dijon-sinappia
- suolaa
- ruohosipulia
Valmistusohje
Mittaa ainekset kattilaan. Leikkaa sipuli pituussuunnassa ja lisää kattilaan. Kiehauta ja jäähdytä.
Lado silakkafileet vuokaan ja kaada liemi niiden päälle. Anna silakoiden marinoitua jääkaapissa vuorokauden ajan.
Tarjoile peruna-omenasalaatin kanssa.
Kuori perunat ja leikkaa noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Höyrytä kuutiot kypsiksi pienessä määrässä vettä. Valuta ylimääräinen neste pois. Kuori omena, leikkaa se pieniksi kuutioiksi ja lisää se perunoiden joukkoon.
Lisää joukkoon majoneesi, sinappi ja leikattu ruohosipuli. Mausta suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta