Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Silakat yksi-kaksi-kolme-liemessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Silakkareseptin takana on Ravintola Olon keittiömestari ja perustaja Pekka Terävä.

Ainekset

  • 500g silakkafileitä
  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 timjamin oksa
  • 1 maustepippuri
  • puolikas punasipuli

Peruna-omenasalaatti

  • 2 Rosamunda-perunaa
  • 1 omena
  • puolikas punasipuli
  • 1 rkl majoneesia
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • suolaa
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Mittaa ainekset kattilaan. Leikkaa sipuli pituussuunnassa ja lisää kattilaan. Kiehauta ja jäähdytä.

Lado silakkafileet vuokaan ja kaada liemi niiden päälle. Anna silakoiden marinoitua jääkaapissa vuorokauden ajan.

Tarjoile peruna-omenasalaatin kanssa.

Kuori perunat ja leikkaa noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Höyrytä kuutiot kypsiksi pienessä määrässä vettä. Valuta ylimääräinen neste pois. Kuori omena, leikkaa se pieniksi kuutioiksi ja lisää se perunoiden joukkoon.

Lisää joukkoon majoneesi, sinappi ja leikattu ruohosipuli. Mausta suolalla.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilakka