Silakat yksi-kaksi-kolme-liemessä
Silakkareseptin takana on Ravintola Olon keittiömestari ja perustaja Pekka Terävä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 500g silakkafileitä
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 laakerinlehti
- 1 timjamin oksa
- 1 maustepippuri
- puolikas punasipuli
Peruna-omenasalaatti
- 2 Rosamunda-perunaa
- 1 omena
- puolikas punasipuli
- 1 rkl majoneesia
- 1 tl Dijon-sinappia
- suolaa
- ruohosipulia
Valmistusohje
Mittaa ainekset kattilaan. Leikkaa sipuli pituussuunnassa ja lisää kattilaan. Kiehauta ja jäähdytä.
Lado silakkafileet vuokaan ja kaada liemi niiden päälle. Anna silakoiden marinoitua jääkaapissa vuorokauden ajan.
Tarjoile peruna-omenasalaatin kanssa.
Kuori perunat ja leikkaa noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Höyrytä kuutiot kypsiksi pienessä määrässä vettä. Valuta ylimääräinen neste pois. Kuori omena, leikkaa se pieniksi kuutioiksi ja lisää se perunoiden joukkoon.
Lisää joukkoon majoneesi, sinappi ja leikattu ruohosipuli. Mausta suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka