Silakat yksi-kaksi-kolme-liemessä

Silakkareseptin takana on Ravintola Olon keittiömestari ja perustaja Pekka Terävä.

Ainekset

  • 500g silakkafileitä
  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 timjamin oksa
  • 1 maustepippuri
  • puolikas punasipuli

Peruna-omenasalaatti

  • 2 Rosamunda-perunaa
  • 1 omena
  • puolikas punasipuli
  • 1 rkl majoneesia
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • suolaa
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Mittaa ainekset kattilaan. Leikkaa sipuli pituussuunnassa ja lisää kattilaan. Kiehauta ja jäähdytä.

Lado silakkafileet vuokaan ja kaada liemi niiden päälle. Anna silakoiden marinoitua jääkaapissa vuorokauden ajan.

Tarjoile peruna-omenasalaatin kanssa.

Kuori perunat ja leikkaa noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Höyrytä kuutiot kypsiksi pienessä määrässä vettä. Valuta ylimääräinen neste pois. Kuori omena, leikkaa se pieniksi kuutioiksi ja lisää se perunoiden joukkoon.

Lisää joukkoon majoneesi, sinappi ja leikattu ruohosipuli. Mausta suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!