Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hellapoliisin lehtevät kylmäsavupalat

ÄLÄ KÄYTÄ! tuulihatut_2_D8S1931
Julkaistu 09.12.2016 08:42

MTV LIFESTYLE

Lehtitaikinalevyistä valmistat helpot pikkusuolaiset illanistujaistarjottavaksi. Voit korvata täytteen kalan myös kinkkurouheella tai hienontaa joukkoon kylmäsavustettua härkää tai poroa.

Pohja

  • 500 g lehtitaikinalevyjä
  • 1 muna

Täyte

  • 200 g smetanaa
  • 100g kylmäsavustettua lohta
  • 1/2 pieni punasipuli hienonnettuna
  • muutama oksa tuoretta tilliä

Valmistusohje

Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön ja ota sulaneesta levystä pienellä muotilla kuvioita.

Laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele munalla.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes taikina kohoaa ja on saanut kauniin värin.

Jäähdytä.

Valmista täyte.

Laita smetana kulhoon. Hienonna kylmäsavulohi ja punasipuli ja sekoita joukkoon. Hienonna tilli ja käännä seos tasaiseksi.

Voit halutessasi maustaa täytettä sitruunamehulla tai sitruunapippurilla.

Tarkista maku.

Raota lehtitaikinapaloja ja lusikoi tai pursota täytettä sisälle.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi