Hellapoliisin lehtevät kylmäsavupalat
Lehtitaikinalevyistä valmistat helpot pikkusuolaiset illanistujaistarjottavaksi. Voit korvata täytteen kalan myös kinkkurouheella tai hienontaa joukkoon kylmäsavustettua härkää tai poroa.
Pohja
- 500 g lehtitaikinalevyjä
- 1 muna
Täyte
- 200 g smetanaa
- 100g kylmäsavustettua lohta
- 1/2 pieni punasipuli hienonnettuna
- muutama oksa tuoretta tilliä
Valmistusohje
Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön ja ota sulaneesta levystä pienellä muotilla kuvioita.
Laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele munalla.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes taikina kohoaa ja on saanut kauniin värin.
Jäähdytä.
Valmista täyte.
Laita smetana kulhoon. Hienonna kylmäsavulohi ja punasipuli ja sekoita joukkoon. Hienonna tilli ja käännä seos tasaiseksi.
Voit halutessasi maustaa täytettä sitruunamehulla tai sitruunapippurilla.
Tarkista maku.
Raota lehtitaikinapaloja ja lusikoi tai pursota täytettä sisälle.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka