Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Henri Alénin poro-rieskarullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Henri Alén valmistaa ihania joulunajan naposteltavia. Maistuvat rieskarullat sopivat hyvin illanistujaisiin tai vaikka alkupaloiksi juhlavalle päivälliselle.

Ainekset

  • 80 g kylmäsavuporon paistia
  • 1,5dl tuorejuustoa
  • 1 pieni punasipuli
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 5 rosmariinin oksaa
  • 2 tunnbrödiä tai ohutta neliskulmaista rieskaa

Valmistusohje

Hienonna kylmäsavuporo ja kuorittu punasipuli. Vatkaa tuorejuusto kevyesti ja lisää siihen poro sekä sipuli. Hienonna mukaan rosmariinia ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Levitä kelmua työlaudalle ja aseta pehmeä rieska siihen. Levitä täytettä ohut kerros rieskalle, mutta jätä ylä- ja alareunasta neljä senttiä ilman täytettä. Kääri tiukasti rullaksi kääretortun tavoin.

Kääri rulla kelmuun tiukaksi paketiksi. Anna olla jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

Poista kelmu ja leikkaa rullasta pieniä suupaloja.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä