Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hellapoliisin mämmi-rahkapullat

Julkaistu 02.04.2015 14:25

Mämmi-rahkapullat sopivat pääsiäispöytään. Perinteisestä rahkapullasta löytyy mämmisilmä, jonka voit halutessasi piilottaa kokonaan rahkan alle tai sekoittaa rahkan joukkoon. Ihan kuinka haluat.

20 kpl

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • ripaus suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 muna
  • n. 13 dl vehnäjauhoja
  • 150 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte

  • 200 g maitorahkaa
  • ¾ dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl sitruunanmehua
  • n. 1 dl mämmiä

Voiteluun

  • 1 muna

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liuota joukkoon hiiva, suola ja sokeri.

Lisää joukkoon kardemumma, muna ja vehnäjauhot alustaen.

Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa ilmakuplat pois.

Pyöritä tasakokoisiksi tangoiksi ja leikkaa molemmat tangot kymmeneen yhtä suureen osaan.

Pyöritä pikkupulliksi ja kohota liinan alla.

Paina juomalasilla syvennykset pikkupulliin.

Sekoita maitorahka, sokeri, muna, vaniljasokeri ja sitruunanmehu keskenään.

Jaa rahkaseos koloihin ja laita jokaiseen vielä nokare mämmiä.

Voitele pullan reunat munalla ja paista 200-225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Pullat