Laskiaispullapitko valmistuu näin:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
- Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää sokeri, kardemumma, suola ja vehnäjauhot alustaen vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa kunnes se alkaa irrota vuoan reunoista. Vaivaa joukkoon sulatettu voi.
- Kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa taikina ensin kahteen yhtä suureen osaan. Nosta toinen taikina sivuun. Jaa sitten yksi taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Pyöritä tasakokoisiksi tangoiksi.
- Letitä tangot pitkoiksi ja käännä päädyt pullapitkon alle.
- Kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä liinan alla noin 15 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Laita pinnalle paiston loppuvaiheessa leivinpaperiarkki, mikäli pinta tummuu liikaa.
- Jäähdytä pitkot.
- Leikkaa pituussuunnassa kahteen osaan.
- Levitä hillo pullapitkon keskelle koko pituudelta.
- Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Pursota kerma hillon ympärille reunoja myöten ja laita päälle pullapitkon kansiosa.
- Tarjoa!
1:05