Laskiaispullapitko raparperitäytteellä
Julkaistu
Laskiaispullapitko on hauska tapa tarjota laskiaispullaa isommallekin joukolle. Tästä taikinasta voit valmistaa kaksi muhkeaa pitkoa. Voit halutessasi pienentää tai suurentaa ohjeen. Täytteen raparperihillo antaa pitkolle ihastuttavan kesäisen maun. Voit käyttää täytteessä mielikuvitustasi. Kokeile erilaisia hilloja ja suklaalevitteitä.
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 50 g tuorehiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 13-14 dl vehnäjauhoja
- 150 g sulatettua voita
Pinnalle
- 1 kananmuna
- raesokeria
Täyte kahteen pitkoon
- 400-500 g raparperihilloa tai muuta hilloa
- 4 dl kuohu- tai vispikermaa
- 3 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Laskiaispullapitko valmistuu näin:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
- Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää sokeri, kardemumma, suola ja vehnäjauhot alustaen vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa kunnes se alkaa irrota vuoan reunoista. Vaivaa joukkoon sulatettu voi.
- Kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa taikina ensin kahteen yhtä suureen osaan. Nosta toinen taikina sivuun. Jaa sitten yksi taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Pyöritä tasakokoisiksi tangoiksi.
- Letitä tangot pitkoiksi ja käännä päädyt pullapitkon alle.
- Kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä liinan alla noin 15 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Laita pinnalle paiston loppuvaiheessa leivinpaperiarkki, mikäli pinta tummuu liikaa.
- Jäähdytä pitkot.
- Leikkaa pituussuunnassa kahteen osaan.
- Levitä hillo pullapitkon keskelle koko pituudelta.
- Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Pursota kerma hillon ympärille reunoja myöten ja laita päälle pullapitkon kansiosa.
- Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku