Hellapoliisin perinteiset korvapuustit

ÄLÄ KÄYTÄ! Korvapuustit

Leivonta on koko perheen yhteinen hauska puuha. Ota lapset mukaan ja pyöräytä Hellapoliisin reseptillä ihanan pehmoinen pullataikina!

Noin 20 kpl

  • ½ l maitoa
  • 50 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 muna
  • n. 13 dl vehnäjauhoja
  • 150 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte

  • noin 50 g voita tai margariinia
  • kanelia
  • sokeria

Pinnalle

  • muna
  • raesokeria

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva ja sekoita.

Lisää nesteeseen suola, sokeri, kardemumma ja muna.

Alusta vehnäjauhot joukkoon koko ajan vaivaten.

Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.

Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaa, jotta saat ilmakuplat pois ja kaulitse sitten vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteen malliseksi levyksi.

Levitä pinnalle pehmeää voita tai margariinia.

Ripottele päälle kanelia ja sokeria.

Kääri tangoksi. Jaa tanko yhtä suuriin osiin ja litistä palat keskeltä korvapuusteiksi. Nosta korvapuustit leivinpaperilla vuoratulle uunipellillä ja kohota liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.