Hellapoliisin mansikka-appelsiinijäädyke
Mansikka-appelsiinijäädyke on upean makuinen kesäherkku, jolla voit korvata täytekakun. Valmista myös vierasvaraksi.
8 annosta
- 2 munaa
- 2 rkl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 1-2 tl vaniljasokeria
- 2 tl appelsiininkuoriraastetta
- ½ l mansikoita
- muutama varsi tuoretta minttua
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Vaahdota kuohukerma vaahdoksi.
Yhdistä vaahdot.
Mausta seos hyvin pestyn appelsiinin kuoriraasteella.
Paloittele mansikat pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon hienonnetun mintun kanssa.
Tarkista maku.
Kaada seos metalliseen kakkuvuokaan tai muoviseen jäädykevuokaan ja laita pakastimeen yön yli.
Kastele tarvittaessa vuoan reunat kuumalla vedellä ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille.
Koristele mansikoilla ja tuoreella mintulla.
Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"