Vadelmavaahto

Pakastevadelmilla loihdit kesän keittiöön. Tarjoa kauniin ruusunpunainen vadelmavaahto laseista. Rapeat mantelikeksit täydentävät makunautinnon. Pane vaahto jääkaappiin kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.

4 annosta

  • 200 g pakastevadelmia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 liivatelehti
  • (ripaus sokeria)
  • 3 dl kuohukermaa

Tarjoiluun

  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Sulata vadelmat. Vaahdota kerma. Säästä muutama vadelma koristeluun ja soseuta loput vadelmat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi pois siemenet. Kaada sose kulhoon.

2. Sulata liivatelehti miedolla lämmöllä ja sekoita vadelmasoseeseen. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja vaahdotettu kerma. Mausta tarvittaessa sokerilla.

3. Annostele vaahto jääkylmille lautasille tai annoslaseihin ja pane pariksi tunniksi jääkaappiin. Koristele kokonaisilla vadelmilla ja sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat