Hieno riisipuuro mehukeiton kera

Riisipuuroon sopii mehukeitto pakastemansikoiden kanssa mainiosti.

Neljälle

  • 1 ½ dl pyöreäjyväistä riisiä
  • 3 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 7-8 dl maitoa
  • 1 pala kanelitankoa

Mehukeitto

  • 1 dl sekamehua
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl perunajauhoa

Tarjoiluun

  • sulatettuja pakastemansikoita

Valmistusohje

1. Mehukeitto: Sekoita mehu ja vesi ja hämmennä joukkoon perunajauho. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Ole tarkkana! Kun ensimmäinen pulpahdus näkyy, mehukeitto on valmis. Nosta liedeltä ja jäähdytä.

2. Mittaa riisi, vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita. Pane kansi kattilan päälle ja anna poreilla hiljaa 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää maito ja yksi tai useampi pala kanelitankoa. Sekoita ja kuumenna jälleen kiehuvaksi.

3. Alenna lämpöä ja keitä puuroa miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Kannan pitää olla päällä, mutta mielellään raollaan, ettei puuro kiehu yli. Sekoittele silloin tällöin. Jos puuro on 40 minuutin jälkeen liian löysää, jatka keittämistä alhaisella lämmöllä 10-20 minuuttia. Tarjoile mehukeiton ja mansikoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!