Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hieno riisipuuro mehukeiton kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Riisipuuroon sopii mehukeitto pakastemansikoiden kanssa mainiosti.

Neljälle

  • 1 ½ dl pyöreäjyväistä riisiä
  • 3 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 7-8 dl maitoa
  • 1 pala kanelitankoa

Mehukeitto

  • 1 dl sekamehua
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl perunajauhoa

Tarjoiluun

  • sulatettuja pakastemansikoita

Valmistusohje

1. Mehukeitto: Sekoita mehu ja vesi ja hämmennä joukkoon perunajauho. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Ole tarkkana! Kun ensimmäinen pulpahdus näkyy, mehukeitto on valmis. Nosta liedeltä ja jäähdytä.

2. Mittaa riisi, vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita. Pane kansi kattilan päälle ja anna poreilla hiljaa 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää maito ja yksi tai useampi pala kanelitankoa. Sekoita ja kuumenna jälleen kiehuvaksi.

3. Alenna lämpöä ja keitä puuroa miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Kannan pitää olla päällä, mutta mielellään raollaan, ettei puuro kiehu yli. Sekoittele silloin tällöin. Jos puuro on 40 minuutin jälkeen liian löysää, jatka keittämistä alhaisella lämmöllä 10-20 minuuttia. Tarjoile mehukeiton ja mansikoiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Riisipuuro