Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Helppo savusilakkalaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruoka sopii kesälaiskoihin päiviin, jolloin kukaan ei halua ottaa keittiövuoroa.

6-8 hengelle

  • 12 savusilakkaa fileinä
  • ½ sipulia silppuna
  • 200 g herkkusieniä
  • 3 rkl persiljasilppua
  • 2 rkl korppujauhoa
  • 4 rkl voita
  • sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta savusilakkafileet kevyesti voideltuun uunivuokaan. Paista sipulisilppua ja viipaloituja sieniä puolessa voimäärässä

kauniinvärisiksi. Kääntele persiljasilppu joukkoon ja puolet korppujauhosta.

2. Peitä kalat seoksella. Sulata loput voista ja lusikoi se päälle. Ripota pinnalle vielä korppujauhoa.

3. Laita vuoka uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes kaikki on lämmintä. Purista sitruunaa pinnalle ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkalaatikko