Henri Alélnin parmesaanivihannekset

Henri Alén valmistaa pääsiäisviikon alkajaisiksi parmesaanivihanneksia, jotka tarjoillaan karitsan kyljysten kyytipoikana. Kevyet kasvikset sopivat monien liha-, kana- ja kalaruokien lisukkeeksi.

Ainekset

  • 1 kukkakaali
  • 1 parsakaali
  • 2 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 1 sitruuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl raastettua parmesaania
  • suolaa
  • mustapippuria
  • basilikaa

Valmistusohje

Paloittele kasvikset reiluiksi paloiksi. Keitä hyvin suolatussa vedessä kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta niissä on vielä hyvä purutuntuma. Valuta hyvin ja mausta kuumana oliiviöljyllä, basilikan lehdillä, parmesaanilla, mustapippurilla ja suolalla.

Lisää lopussa mukaan vielä halkaistut kirsikkatomaatit.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!