Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Henri Alélnin parmesaanivihannekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Henri Alén valmistaa pääsiäisviikon alkajaisiksi parmesaanivihanneksia, jotka tarjoillaan karitsan kyljysten kyytipoikana. Kevyet kasvikset sopivat monien liha-, kana- ja kalaruokien lisukkeeksi.

Ainekset

  • 1 kukkakaali
  • 1 parsakaali
  • 2 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 1 sitruuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl raastettua parmesaania
  • suolaa
  • mustapippuria
  • basilikaa

Valmistusohje

Paloittele kasvikset reiluiksi paloiksi. Keitä hyvin suolatussa vedessä kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta niissä on vielä hyvä purutuntuma. Valuta hyvin ja mausta kuumana oliiviöljyllä, basilikan lehdillä, parmesaanilla, mustapippurilla ja suolalla.

Lisää lopussa mukaan vielä halkaistut kirsikkatomaatit.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisgratiini