Henri Alélnin parmesaanivihannekset
Henri Alén valmistaa pääsiäisviikon alkajaisiksi parmesaanivihanneksia, jotka tarjoillaan karitsan kyljysten kyytipoikana. Kevyet kasvikset sopivat monien liha-, kana- ja kalaruokien lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kukkakaali
- 1 parsakaali
- 2 porkkanaa
- 1 kesäkurpitsa
- 10 kirsikkatomaattia
- 1 sitruuna
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl raastettua parmesaania
- suolaa
- mustapippuria
- basilikaa
Valmistusohje
Paloittele kasvikset reiluiksi paloiksi. Keitä hyvin suolatussa vedessä kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta niissä on vielä hyvä purutuntuma. Valuta hyvin ja mausta kuumana oliiviöljyllä, basilikan lehdillä, parmesaanilla, mustapippurilla ja suolalla.
Lisää lopussa mukaan vielä halkaistut kirsikkatomaatit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku