Henri Alénin juuresmuusi
Makuja-kokki Henri Alén loihtii syksyn herkuksi raikkaan ja täyteläisen juuresmuusin. Muusi maistuu sellaisenaankin tai voit kokeilla sitä maukkauiden hirvipullien lisukkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 250 g naurista tai lanttua
- 3 perunaa
- 2 porkkanaa
- 50 g voita
- n. 1 ½ dl maitoa
- tilkka hunajaa
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
Kuori ja pilko juurekset sekä perunat noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Keitä suolatussa vedessä kypsiksi noin 20 minuuttia. Lämmitä maito, voi sekä hunaja kattilassa. Kaada keitinvesi pois kattilasta ja anna juuresten hetki höyrystyä, jotta liika neste haihtuu pois. Kaada maitoseos joukkoon ja soseuta juuresmuusi tasaiseksi puunuijan tai soseuttimen avulla. Mausta lopuksi valkopippurilla ja tarkista suolan tarve.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"