Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Henri Alénin juuresmuusi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Henri Alén loihtii syksyn herkuksi raikkaan ja täyteläisen juuresmuusin. Muusi maistuu sellaisenaankin tai voit kokeilla sitä maukkauiden hirvipullien lisukkeena.

Ainekset

  • 250 g naurista tai lanttua
  • 3 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 50 g voita
  • n. 1 ½ dl maitoa
  • tilkka hunajaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Kuori ja pilko juurekset sekä perunat noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Keitä suolatussa vedessä kypsiksi noin 20 minuuttia. Lämmitä maito, voi sekä hunaja kattilassa. Kaada keitinvesi pois kattilasta ja anna juuresten hetki höyrystyä, jotta liika neste haihtuu pois. Kaada maitoseos joukkoon ja soseuta juuresmuusi tasaiseksi puunuijan tai soseuttimen avulla. Mausta lopuksi valkopippurilla ja tarkista suolan tarve.

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi