Fenkolissa on ”huiskuja”, jotka muistuttavat tilliä, mutta maistuvat anikselta. Ruoanlaitossa käytetään fenkolinjuuren paksuja lehtiä. Ne voi sekä paistaa että keittää.

Kahdelle

  • ½ grillattu broileri
  • 1 fenkoli
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • n. 3 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • 2 rkl kevyttä juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista broilerista nahka ja luut. Hienonna fenkoli ja laita kanapalat sekä fenkoli uunivuokaan.

2. Paista voita ja jauhoja kattilassa, lisää maito, mausta. Keitä 5 minuuttia. Hienonna tilli ja lisää kastikkeeseen.

3. Kaada kastike kana-fenkolivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja laita vuoka uuniin 15-20 minuutiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Kanagratiini