Kanagratiini
Fenkolissa on ”huiskuja”, jotka muistuttavat tilliä, mutta maistuvat anikselta. Ruoanlaitossa käytetään fenkolinjuuren paksuja lehtiä. Ne voi sekä paistaa että keittää.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Kahdelle
- ½ grillattu broileri
- 1 fenkoli
- 2 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- n. 3 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- 2 rkl kevyttä juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista broilerista nahka ja luut. Hienonna fenkoli ja laita kanapalat sekä fenkoli uunivuokaan.
2. Paista voita ja jauhoja kattilassa, lisää maito, mausta. Keitä 5 minuuttia. Hienonna tilli ja lisää kastikkeeseen.
3. Kaada kastike kana-fenkolivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja laita vuoka uuniin 15-20 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi