Kanagratiini

Fenkolissa on ”huiskuja”, jotka muistuttavat tilliä, mutta maistuvat anikselta. Ruoanlaitossa käytetään fenkolinjuuren paksuja lehtiä. Ne voi sekä paistaa että keittää.

Kahdelle

  • ½ grillattu broileri
  • 1 fenkoli
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • n. 3 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • 2 rkl kevyttä juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista broilerista nahka ja luut. Hienonna fenkoli ja laita kanapalat sekä fenkoli uunivuokaan.

2. Paista voita ja jauhoja kattilassa, lisää maito, mausta. Keitä 5 minuuttia. Hienonna tilli ja lisää kastikkeeseen.

3. Kaada kastike kana-fenkolivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja laita vuoka uuniin 15-20 minuutiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!