Latva-artisokanpohjat sienimuhennoksella
Julkaistu
Täydellinen alkuruoka, jonka voit valmistella hyvissä ajoin etukäteen ja vain laittaa uuniin vieraiden saapuessa. Voit muunnella ruokaa keitetyillä juurisellerinviipaleilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle-kuudelle
- 2 prk latva-artisokanpohjia, n. 12 kpl
Muhennos
- 400 g sieniä
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl margariinia
- 3 dl kuohukermaa
- hieman kiinalaista soijaa
- juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Valuta artisokanpohjat.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hienonna sienet, paista ne margariinissa kattilassa. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja mausta. Keitä n. 20 minuuttia.
3. Levitä muhennos artisokanpohjille.
4. Ripottele päälle juustoa, gratinoi uunin ylätasolla 10-15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa