Sieniä sitruunakastikkeessa
Julkaistu
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 800 g tuoreita herkkutatteja tai herkkusieniä
- 3 rkl voita
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl currya
- suolaa, pippuria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 keltuainen
- 1 sitruunan mehu (Limmi-sitruunamehua)
Valmistusohje
Pyyhi sienet puhtaiksi, älä pese niitä. Viipaloi sienet. Ruskista sieniä voisulassa noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon persilja ja curry ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kattila levyltä.
Sulata loput voista ja sekoita siihen jauhot, keltuainen ja sitruunanmehu. Kaada kastike sienien päälle ja sekoita hyvin. Siirrä pannu takaisin liedelle ja anna kastikkeen saeta muutaman minuutin miedolla lämmöllä, älä päästä kiehumaan ettei se juoksettuisi. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa