Lampaansatula ja sienitäytteiset lihakääröt

Onhan se aika ylellistä, kun tarjoillaan kahta lammasruokaa samanaikaisesti!

Kahdeksalle

  • 1 lampaansatula, jossa kuvelihat mukana kiinni
  • 300 g herkkusieniä silputtuna
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1 tl minttua
  • suolaa ja pippuria
  • 150 g pekonia kuutioina/
  • tai savusiansivua

Kastike

  • 2 dl lihalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 tl timjamia
  • arrowjuurta
  • 2-3 rkl pihlajanmarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista sieniä ja sipulisilppua voissa, kunnes neste on haihtunut. Lisää yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Mausta liha ja levitä sieniseos kuvelihoille. Kääri sivut rullalle selkää vasten ja sido paistinlangalla. Nosta satula rullineen uunivuokaan, levitä pekonit ympärille. Paina paistomittari lihaan. Valuta hiukan öljyä lihalle ja paista, kunnes mittari näyttää 65 astetta.

3. Ota liha uunista ja anna sen vetäytyä 15 minuuttia. Vispaa pannu lihaliemellä ja siivilöi paistoliemi kasariin. Lisää viini ja mausteet ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla arrowjuurella. Mausta vielä hyytelöllä.

4. Leikkaa sivurullat irti satulasta ja poista paistolangat. Viipaloi satulan liha ja asettele takaisin muotoonsa. Viipaloi myös kylkirullat ja asettele vadille. Tarjoile keitettyjen vihreiden papujen ja paistettujen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.