Yrtti-fetatäytteinen lammasrulla
Tämä ruoka on kertakaikkisen hyvää eikä ole edes vaikea valmistaa. Vaikeinta on kääriä liha rullalle ja sitoa se niin, ettei täyte valu ulos. Ja jos vähän täytettä valuukin, valele sillä lihaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg luutonta lampaanrintaa
- 150 g feta-juustoa
- ½ ruukkua basilikaa
- ½ ruukkua minttua
- 2 oksaa tuoretta rosmariinia
- 2 rkl silputtua lehtipersiljaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl oliiviöljyä
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- 1 dl suuria oliiveja
- 2 kokonaista valkosipulia
- 1 iso tai muutama pieni munakoiso
- 8 kirsikkatomaattia
- oliiviöljyä paistamiseen
Lisäksi
- puuvillalankaa lihan sitomiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Irrota lehdet basilikasta, mintusta ja rosmariinista ja silppua ne hyvin pieneksi. Silppua myös lehtipersilja. Murenna feta-juusto ja sekoita siihen silputut mausteyrtit, persilja ja oliiviöljy, purista joukkoon myös valkosipulinkynnet ja sekoita kiinteäksi täytteeksi.
2. Huuhtele lampaanrinta, älä puhdista pois liikaa rasvaa. Levitä liha työlaudalle ja mausta se suolalla ja pippurilla. Levitä täyte lihan päälle ja kääri se napakalle rullalle. Sido huolellisesti kääryle paistolangalla. Ruskista lihakäärö kauttaaltaan voissa, siirrä se uunivuokaan ja paista uunissa 50-60 minuuttia.
3. Siisti valkosipulit, munakoisot ja tomaatit. Ota liha uunista ja anna sen vetäytyä 10 minuuttia foliossa. Leikkaa vihannekset tasakokoisiksi kuutioiksi ja paista niitä oliiviöljyssä. Pane oliivit mukaan viime minuuteiksi. Nosta vihannekset pannulta ja pidä lämpimänä. Leikkaa sidelanka lihan ympäriltä ja viipaloi rulla. Tarjoile paistettujen vihannesten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka