Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammasrulla fetalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Luiden irrottaminen lampaanlihasta voi olla haastava tehtävä. Jos olet epävarma taidoistasi, osta luutonta lihaa. Lisänä maistuvat uuniperunat, jotka voit ruskistaa kevyesti voissa ja panna lihan kanssa samaan vuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä 45 minuuttia.

4 annosta

  • lampaan rintapala, paino luuttomana 1 1/4 - 1½ kg
  • 1 reilu nippu tuoretta minttua
  • 200 g fetajuustoa
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl paistolientä
  • voita
  • lankaa rullan sitomiseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja purista valkosipulinkynnet ja murenna fetajuusto. Nypi mintun lehdet varsista ja hienonna tehosekoittimessa. Lisää joukkoon fetajuusto ja valkosipulinkynnet ja sekoita hienoksi muhennokseksi.

2. Irrota lampaanrinnasta luut. Leikkaa lihasta ylimääräinen rasva. Mausta suolalla ja pippurilla ja levitä lihan pinnalle minttumuhennos. Kääri liha rullalle ja sido langalla.

3. Nosta rulla uunipannulle tai uuninkestävään vuokaan ja pane uuniin tunniksi. Nosta rulla vuoasta ja pidä lämpimänä. Lisää vuokaan voinokare ja kaada paistoliemi vuoasta kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasrulla