Lammasrulla fetalla
Luiden irrottaminen lampaanlihasta voi olla haastava tehtävä. Jos olet epävarma taidoistasi, osta luutonta lihaa. Lisänä maistuvat uuniperunat, jotka voit ruskistaa kevyesti voissa ja panna lihan kanssa samaan vuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä 45 minuuttia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- lampaan rintapala, paino luuttomana 1 1/4 - 1½ kg
- 1 reilu nippu tuoretta minttua
- 200 g fetajuustoa
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 dl paistolientä
- voita
- lankaa rullan sitomiseen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja purista valkosipulinkynnet ja murenna fetajuusto. Nypi mintun lehdet varsista ja hienonna tehosekoittimessa. Lisää joukkoon fetajuusto ja valkosipulinkynnet ja sekoita hienoksi muhennokseksi.
2. Irrota lampaanrinnasta luut. Leikkaa lihasta ylimääräinen rasva. Mausta suolalla ja pippurilla ja levitä lihan pinnalle minttumuhennos. Kääri liha rullalle ja sido langalla.
3. Nosta rulla uunipannulle tai uuninkestävään vuokaan ja pane uuniin tunniksi. Nosta rulla vuoasta ja pidä lämpimänä. Lisää vuokaan voinokare ja kaada paistoliemi vuoasta kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka