Lammasrulla fetalla

Luiden irrottaminen lampaanlihasta voi olla haastava tehtävä. Jos olet epävarma taidoistasi, osta luutonta lihaa. Lisänä maistuvat uuniperunat, jotka voit ruskistaa kevyesti voissa ja panna lihan kanssa samaan vuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä 45 minuuttia.

4 annosta

  • lampaan rintapala, paino luuttomana 1 1/4 - 1½ kg
  • 1 reilu nippu tuoretta minttua
  • 200 g fetajuustoa
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl paistolientä
  • voita
  • lankaa rullan sitomiseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja purista valkosipulinkynnet ja murenna fetajuusto. Nypi mintun lehdet varsista ja hienonna tehosekoittimessa. Lisää joukkoon fetajuusto ja valkosipulinkynnet ja sekoita hienoksi muhennokseksi.

2. Irrota lampaanrinnasta luut. Leikkaa lihasta ylimääräinen rasva. Mausta suolalla ja pippurilla ja levitä lihan pinnalle minttumuhennos. Kääri liha rullalle ja sido langalla.

3. Nosta rulla uunipannulle tai uuninkestävään vuokaan ja pane uuniin tunniksi. Nosta rulla vuoasta ja pidä lämpimänä. Lisää vuokaan voinokare ja kaada paistoliemi vuoasta kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!