Vatkatut valkuaiset tekevät murekkeesta kuohkean. Vaihtele mielellään täytteeseen eri mausteyrttejä.

Kahdeksalle

  • 800 g vähärasvaista sikajauhelihaa
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl nelimaustetta
  • hiven muskottiraastetta
  • 100 g savukylkeä
  • 10 vihreää oliivia
  • 1 dl persiljasilppua
  • 3 dl kermaa
  • 3 raakaa munaa eroteltuna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhelihaan jauho ja mausteet. Kuutioi savukylki hienosti ja silppua oliivit. Kääntele ne jauhelihaan, samoin persiljasilppua sekä kerma. Riko munat, erottele keltuaiset ja valkuaiset ja sekoita keltuaiset mureketaikinaan.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti murekeseokseen. Täytä voideltu, korkeareunainen uunivuoka murekkeella ja tasoita pinta.

3. Paista uunin alatasolla noin tunti. Salaatti tai lämpimät vihannekset ovat hyviä lisäksi.

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke