Vuokamureke

Vatkatut valkuaiset tekevät murekkeesta kuohkean. Vaihtele mielellään täytteeseen eri mausteyrttejä.

Kahdeksalle

  • 800 g vähärasvaista sikajauhelihaa
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl nelimaustetta
  • hiven muskottiraastetta
  • 100 g savukylkeä
  • 10 vihreää oliivia
  • 1 dl persiljasilppua
  • 3 dl kermaa
  • 3 raakaa munaa eroteltuna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhelihaan jauho ja mausteet. Kuutioi savukylki hienosti ja silppua oliivit. Kääntele ne jauhelihaan, samoin persiljasilppua sekä kerma. Riko munat, erottele keltuaiset ja valkuaiset ja sekoita keltuaiset mureketaikinaan.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti murekeseokseen. Täytä voideltu, korkeareunainen uunivuoka murekkeella ja tasoita pinta.

3. Paista uunin alatasolla noin tunti. Salaatti tai lämpimät vihannekset ovat hyviä lisäksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!