Uunimureke pekonin ja sienten kera
Käytä murekkeeseen joko sika-, nauta- tai sikanautajauhelihaa. Lammasjauhelihakin on hyvää, silloin voit vaihtaa persiljan rosmariiniin.
Neljälle-viidelle
- 600 g jauhelihaa
- suolaa ja pippuria
- 1 maustemitta nelimaustetta
- ½ dl persiljasilppua
- 1 rkl perunajauhoa
- 1 muna
- 1 paketti pekonikuutioita
- 250 g herkkusieniä
- 125 g vihreitä pakasteherneitä
- ½ dl lihalientä
- 1 dl kuohukermaa
- voita vuokaan
Lisäksi
- vihreitä papuja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita jauhelihaan mausteet, persiljasilppu, perunajauho ja muna. Paista pekonikuutioita ja sen jälkeen sienisilppua, kunnes ne saavat vähän väriä. Sekoita mureketaikinaan pekoni, herneet ja puolet sienistä.
2. Muotoile murekkeesta pitkänomainen lippu voideltuun uunivuokaan. Penslaa pinta voisulalla. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Sirottele pinnalle loput sienet.
3. Lisää kerma vuokaan ja jatka murekkeen paistamista kypsäksi, noin 20 minuuttia. Tarjoile vihreitten papujen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka