Herkkuvoileipä lounaaksi

Pyöräytä pikalounaaksi voileipä, jonka päällisinä lämpimät vihannekset ja suloisen suolainen parmankinkku vievät miltei kielen mennessään. Samalla voit jalostaa edellisenä päivänä mahdollisesti tähteeksi jääneet vihannekset.

Yhdelle

  • 1 viipale maalaisleipää
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 2 viipaletta parmankinkkua
  • 1/4 punasipuli
  • 5 keitettyä sokerihernettä
  • 5 keitettyä vihreätä papua
  • 2 säilöttyä latva-artisokanpohjaa
  • vihreitä lehtiä
  • tuoretta yrttiä

Valmistusohje

1. Viipaloi punasipuli ja leikkaa sokeriherneet ja vihreät pavut pienemmiksi paloiksi. Kuullota sipuli öljyssä, lisää herneet, pavut ja artisokanpohjat ja freesaa myös niitä hetki.

2. Levitä leivälle salaatinlehti(ä) ja nosta päälle lämpimät vihannekset sekä parmankinkkuviipaleet. Koristele tuoreilla yrteillä ja syö (tai tarjoile) heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.