Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Herkkuvoileipä lounaaksi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pyöräytä pikalounaaksi voileipä, jonka päällisinä lämpimät vihannekset ja suloisen suolainen parmankinkku vievät miltei kielen mennessään. Samalla voit jalostaa edellisenä päivänä mahdollisesti tähteeksi jääneet vihannekset.

Yhdelle

  • 1 viipale maalaisleipää
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 2 viipaletta parmankinkkua
  • 1/4 punasipuli
  • 5 keitettyä sokerihernettä
  • 5 keitettyä vihreätä papua
  • 2 säilöttyä latva-artisokanpohjaa
  • vihreitä lehtiä
  • tuoretta yrttiä

Valmistusohje

1. Viipaloi punasipuli ja leikkaa sokeriherneet ja vihreät pavut pienemmiksi paloiksi. Kuullota sipuli öljyssä, lisää herneet, pavut ja artisokanpohjat ja freesaa myös niitä hetki.

2. Levitä leivälle salaatinlehti(ä) ja nosta päälle lämpimät vihannekset sekä parmankinkkuviipaleet. Koristele tuoreilla yrteillä ja syö (tai tarjoile) heti.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä