Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kinkulla ja vihannessalaatilla täytetyt sämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Täytetyt sämpylät ovat mainiota retkiruokaa, mutta käyvät hyvin myös pikkulounaasta, matkaeväästä pitkälle junamatkalle tai iltapalasta.

Neljälle

  • 4 pyöreää sämpylää
  • 8 viipaletta kinkkua
  • salaatinlehtiä
  • 1 omena
  • 10 cm kurkkua
  • 1 porkkana
  • 5 viipaletta maustekurkkua
  • 1 dl vihreitä herneitä
  • 1 ½ dl kermaviiliä
  • ½ dl majoneesia
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Vihannessalaatti: Kuori porkkana ja keitä se pehmeäksi, jäähdytä ja kuutioi se pieneksi. Kuutioi myös omena, kurkku ja maustekurkku pieneksi. Laita vihanneskuutiot ja herneet kulhoon. Sekoita suola ja pippuri majoneesiin ja kermaviiliin ja kääntele vihannesten joukkoon.

2. Leikkaa sämpylät halki. Nypi vähän sisustaa pois, niin että täytettä mahtuu enemmän. Laita jokaiselle sämpylälle salaatinlehti ja kinkkuviipale. Jos sämpylät syödään heti, lisää vihannessalaatti kinkulle ja nosta sämpylän kansiosa päälle. Jos olet lähdössä retkelle tai matkalle, paina sämpylän kansi heti kiinni kinkun jälkeen ja kääri jokainen sämpylä erikseen tuorekelmuun. Ota vihannessalaatti mukaan purkissa, josta jokainen voi ottaa sämpylänsä väliin halunsa mukaan.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty sämpylä