Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hernesosekeittoa ja paistettua kinkkua

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keittopäivään hernesosekeittoa rapeilla kinkkupaloilla.

Ainekset

  • 100 g savupalvikinkkua
  • 400 g pakasteherneitä
  • 6 dl kasvislientä
  • 2 dl maitoa
  • pala purjosipuli
  • suolaa
  • mustapippuria
  • kuivattua minttua
  • öljyä

Valmistusohje

Hienonna pesty purjo renkaiksi ja kuullota kattilassa tilkassa öljyä. Lisää mausteet sekä pakasteherneet joukkoon ja anna ainesten lämmetä hetki.

Kaada mukaan kasvisliemi ja keitä 10 min ajan. Leikkaa sillä aikaa kinkku kuutioiksi ja paista kinkun omassa rasvassa se rapeaksi pannulla.

Lisää keiton joukkoon lopuksi maito, kiehauta ja soseuta keitto pehmeän kuohkeaksi tehosekoittimessa. Lopuksi lusikoi pinnalle rapeat kinkkukuutiot.

Tuoreimmat aiheesta

Hernekeitto