Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetty riimisuolattu häränrinta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keitetty häränrinta on todellista juhlaruokaa. Tarjoile se mielellään piparjuuriraasteen tai piparjuurikerman kera. Keitetyt juurekset sopivat seuraan.

Kuudelle

  • 800 g häränrintaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • vettä
  • 1 porkkana siivuina
  • 1 pieni sipuli
  • 8 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • perunasosetta
  • 1 munankeltuainen

Valmistusohje

1. Pane liha pataan, kaada sen peitoksi vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto. Murenna joukkoon liemikuutio, lisää mausteet ja vihannekset. Keitä hiljaa kannen alla runsaat 2 tuntia, kunnes liha on mureaa.

2. Nosta liha padasta ja anna jäähtyä jääkaapissa painon alla vuorokauden. Siivilöi liemi ja pidä kylmässä.

3. Viipaloi liha ja laita uunivuokaan. Kaada päälle vähän keitinlientä. Sekoita perunamuusiin keltuainen ja pursota lihan ympärille. Gratinoi 250-asteisessa uunissa, kunnes sose saa väriä.

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta