Keitetty riimisuolattu häränrinta

Keitetty häränrinta on todellista juhlaruokaa. Tarjoile se mielellään piparjuuriraasteen tai piparjuurikerman kera. Keitetyt juurekset sopivat seuraan.

Kuudelle

  • 800 g häränrintaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • vettä
  • 1 porkkana siivuina
  • 1 pieni sipuli
  • 8 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • perunasosetta
  • 1 munankeltuainen

Valmistusohje

1. Pane liha pataan, kaada sen peitoksi vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto. Murenna joukkoon liemikuutio, lisää mausteet ja vihannekset. Keitä hiljaa kannen alla runsaat 2 tuntia, kunnes liha on mureaa.

2. Nosta liha padasta ja anna jäähtyä jääkaapissa painon alla vuorokauden. Siivilöi liemi ja pidä kylmässä.

3. Viipaloi liha ja laita uunivuokaan. Kaada päälle vähän keitinlientä. Sekoita perunamuusiin keltuainen ja pursota lihan ympärille. Gratinoi 250-asteisessa uunissa, kunnes sose saa väriä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.