Liha-vihanneskeitto

Niitä suosiota hyvinmaustetulla keitolla, jossa on paljon lihaa ja vihanneksia. Tarjoa lisänä vielä hyvää leipää, niin päivällinen on täydellinen.

Kuudelle

  • 800 g luista lihaa,
  • lammasta tai nautaa
  • 2 l vettä
  • 3 lihaliemikuutiota
  • 4 porkkanaa siivuina
  • 1 sipuli siivuina
  • 2 palsternakkaa siivuina
  • 1 lohko juuriselleriä kuutioina
  • 1 purjo siivuina
  • 2 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 8 mustapippuria
  • 6 maustepippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa liha pienemmiksi paloiksi. Kuumenna lihat luineen vähäsuolaisessa vedessä kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää liemikuutiot ja mausteet.

2. Keitä hiljaa 30 minuuttia. Lisää juurekset ja keitä kypsäksi. Ripota valmiin keiton pinnalle persiljasilppua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.