Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Liha-vihanneskeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Niitä suosiota hyvinmaustetulla keitolla, jossa on paljon lihaa ja vihanneksia. Tarjoa lisänä vielä hyvää leipää, niin päivällinen on täydellinen.

Kuudelle

  • 800 g luista lihaa,
  • lammasta tai nautaa
  • 2 l vettä
  • 3 lihaliemikuutiota
  • 4 porkkanaa siivuina
  • 1 sipuli siivuina
  • 2 palsternakkaa siivuina
  • 1 lohko juuriselleriä kuutioina
  • 1 purjo siivuina
  • 2 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 8 mustapippuria
  • 6 maustepippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa liha pienemmiksi paloiksi. Kuumenna lihat luineen vähäsuolaisessa vedessä kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää liemikuutiot ja mausteet.

2. Keitä hiljaa 30 minuuttia. Lisää juurekset ja keitä kypsäksi. Ripota valmiin keiton pinnalle persiljasilppua.

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto