Liha-vihanneskeitto
Niitä suosiota hyvinmaustetulla keitolla, jossa on paljon lihaa ja vihanneksia. Tarjoa lisänä vielä hyvää leipää, niin päivällinen on täydellinen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 800 g luista lihaa,
- lammasta tai nautaa
- 2 l vettä
- 3 lihaliemikuutiota
- 4 porkkanaa siivuina
- 1 sipuli siivuina
- 2 palsternakkaa siivuina
- 1 lohko juuriselleriä kuutioina
- 1 purjo siivuina
- 2 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 8 mustapippuria
- 6 maustepippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- persiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa liha pienemmiksi paloiksi. Kuumenna lihat luineen vähäsuolaisessa vedessä kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää liemikuutiot ja mausteet.
2. Keitä hiljaa 30 minuuttia. Lisää juurekset ja keitä kypsäksi. Ripota valmiin keiton pinnalle persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"