Muhennetut leikkopavut läskin kanssa
Julkaistu
Muhennetutu leikkopabut sopivat mainiosti rapeiden läskiviipaleiden seuraksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g tuoreita leikkopapuja
- 5 dl vettä
- 1 vihannesliemikuutio
- 400 g siankylkeä
- suolattua tai savustettua
Muhennos
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl keitinlientä
- 1 dl maitoa tai kermaa
- persiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Vedä pavunpaloista "langat" ja katko palot pienemmiksi. Kiehauta vihannesliemi ja lisää pavut. Keitä papuja, kunnes ne ovat melkein pehmeitä. Nosta liemestä ja valuta.
2. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, lisää keitinlientä ja kermaa, mausta ja keitä 5 minuuttia. Kääntele pavut joukkoon ja kuumenna.
3. Paista läskiviipaleet rapeiksi ja tarjoile muhennoksen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"