Kookosjälkiruoka
Kookos on joulun suosikkimakuja. Tarjoa kookosjälkiruoka sellaisenaan tai marengilla koristeltuna. Kookosjälkiruokaa kannattaa kokeilla myös vaniljajäätelön ja tuoreiden hedelmien kera!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 dl kookoshiutaleita
- 1 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 3 kokonaista mausteneilikkaa
- 4 munankeltuaista
- 1/4 tl kaneli
Valmistusohje
1. Sekoita sokerista, vedestä ja mausteneilikoista liemi. Keitä lientä 8-10 minuuttia ilman kantta. Pudota kylmään veteen muutama pisara lientä. Jos pisarat muuttuvat heti langoiksi, sokeriliemi on valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä vielä hetki.
2. Nosta mausteneilikat liemestä reikäkauhalla. Lisää liemeen kookoshiutaleet, sekoita ja hauduta 10 minuuttia.
3. Vatkaa munankeltuaiset ja kaneli isossa kulhossa. Vatkaa kookosseos joukkoon vähän kerrallaan. Kaada kulhon sisältö takaisin kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-6 minuuttia. Kaada kookosjälkiruoka vuokaan ja anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku