Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hieno sillivoileipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leipä peitetään herkullisella silliseoksella, jossa on paljon makua. Voileipä sopii hyvin kylmän oluen kanssa.

Kahdelle-kolmelle

  • 2-4 viipaletta vaaleaa leipää
  • voita tai margariinia
  • 2 matjesfileetä
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 rkl etikkaa
  • 3 rkl vatkattua kermaa
  • 1 rkl korppujauhoja
  • ½ tl sinappia
  • hieman vastajauhettua pippuria
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa leivästä reunat pois ja paahda viipaleet kevyesti. Voitele jäähtyneet leivät.

2. Hienonna silli ja laita palat kulhoon. Muusaa mukaan hienonnettu muna ja raastettu sipuli. Sekoita muut ainekset silliseokseen paitsi persilja.

3. Levitä silliseos leiville, koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoile mielellään kauniiden salaatinlehtien kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kalavoileipä