Hieno sillivoileipä

Leipä peitetään herkullisella silliseoksella, jossa on paljon makua. Voileipä sopii hyvin kylmän oluen kanssa.

Kahdelle-kolmelle

  • 2-4 viipaletta vaaleaa leipää
  • voita tai margariinia
  • 2 matjesfileetä
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 rkl etikkaa
  • 3 rkl vatkattua kermaa
  • 1 rkl korppujauhoja
  • ½ tl sinappia
  • hieman vastajauhettua pippuria
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa leivästä reunat pois ja paahda viipaleet kevyesti. Voitele jäähtyneet leivät.

2. Hienonna silli ja laita palat kulhoon. Muusaa mukaan hienonnettu muna ja raastettu sipuli. Sekoita muut ainekset silliseokseen paitsi persilja.

3. Levitä silliseos leiville, koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoile mielellään kauniiden salaatinlehtien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!