Matjesseosvoileivät

Voileivät voivat maistua lounaalla tai kesäpäivän iltapalana. Matjesseos ruisleivällä maistuu hyvältä myös alkuruokana. Silloin vain puolitat reseptin määrät.

Neljälle

  • 4 viipaletta tummaa leipää
  • pöytämargariinia
  • 4-6 keitettyä, kylmää uutta perunaa
  • 2 tomaattia
  • 1 prk matjessilliä
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • ½ dl leikattua ruohosipulia
  • 1-2 dl kevyttä crème fraichea (ranskankermaa)
  • vihersalaattia ja tillinoksia

Valmistusohje

1. Viipaloi kylmät perunat. Viipaloi tomaatti. Voitele leivät ja laita päälle salaattia. Peitä perunasiivuilla ja asettele tomaattiviipaleet päälle.

2. Valuta matjessillit, kuutioi. Kuori ja muussaa kananmunat haarukalla. Sekoita silli, kananmuna ja ruohosipuli ranskankerman kanssa.

3. Levitä silliseos leiville, koristele tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!