Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Matjesseosvoileivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voileivät voivat maistua lounaalla tai kesäpäivän iltapalana. Matjesseos ruisleivällä maistuu hyvältä myös alkuruokana. Silloin vain puolitat reseptin määrät.

Neljälle

  • 4 viipaletta tummaa leipää
  • pöytämargariinia
  • 4-6 keitettyä, kylmää uutta perunaa
  • 2 tomaattia
  • 1 prk matjessilliä
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • ½ dl leikattua ruohosipulia
  • 1-2 dl kevyttä crème fraichea (ranskankermaa)
  • vihersalaattia ja tillinoksia

Valmistusohje

1. Viipaloi kylmät perunat. Viipaloi tomaatti. Voitele leivät ja laita päälle salaattia. Peitä perunasiivuilla ja asettele tomaattiviipaleet päälle.

2. Valuta matjessillit, kuutioi. Kuori ja muussaa kananmunat haarukalla. Sekoita silli, kananmuna ja ruohosipuli ranskankerman kanssa.

3. Levitä silliseos leiville, koristele tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Kalavoileipä