Matjesseosvoileivät
Voileivät voivat maistua lounaalla tai kesäpäivän iltapalana. Matjesseos ruisleivällä maistuu hyvältä myös alkuruokana. Silloin vain puolitat reseptin määrät.
Neljälle
- 4 viipaletta tummaa leipää
- pöytämargariinia
- 4-6 keitettyä, kylmää uutta perunaa
- 2 tomaattia
- 1 prk matjessilliä
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- ½ dl leikattua ruohosipulia
- 1-2 dl kevyttä crème fraichea (ranskankermaa)
- vihersalaattia ja tillinoksia
Valmistusohje
1. Viipaloi kylmät perunat. Viipaloi tomaatti. Voitele leivät ja laita päälle salaattia. Peitä perunasiivuilla ja asettele tomaattiviipaleet päälle.
2. Valuta matjessillit, kuutioi. Kuori ja muussaa kananmunat haarukalla. Sekoita silli, kananmuna ja ruohosipuli ranskankerman kanssa.
3. Levitä silliseos leiville, koristele tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka