Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Graavattua silakkaa etikkaliemessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Silakan graavaus on helppo ja hauska tapa tehdä hyvää kalaruokaa. Ensin silakkafileet laitetaan graavausliemeen ja sitten etikkaliemeen. Graavi silakka sopii noutopöytään, mutta myös pääruoaksi uusien perunoiden kera.

4 hengelle

  • 600 g silakkafileitä

Graavausliemi

  • 1 dl etikkaa (12%)
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl merisuolaa

Etikkaliemi

  • 1/2 dl etikkaa (12%)
  • 4 rkl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 2 dl öljyä
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1/2 rkl rouhittua valkopippuria
  • tilliä

Valmistusohje

1. Graavaus: sekoita etikka, vesi ja suola. Irrota silakoista nahka ja pane fileet liemeen. Pidä peitettynä jääkaapissa yön yli. Sekoittele muutaman kerran, niin että silakat graavautuvat kauttaaltaan.

2. Etikkaliemi: sekoita etikka, sokeri, vesi, öljy, suola ja pippurirouhe. Ota silakkafileet graavausliemestä ja valuta ne kunnolla. Laita puhtaan lasipurkin pohjalle hieman tilliä. Kerrostele sen jälkeen vuorotellen fileitä ja tilliä. Kaada etikkaliemi päälle.

3. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala