Lohikvenellit pastan kera
Saadaksesi vihanneksista oikein ohuita viipaleita, käytä kuorimaveistä.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 4 annosta linguinepastaa
- 1 kesäkurpitsa
- 2 porkkanaa
- 1 keltasipuli
- 1 lime
Lohikvenellit
- 400 g lohifileetä
- 1 kananmuna
- 1 hyppysellinen jauhettua valkopippuria
- 1 hyppysellinen suolaa
- 1 dl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Lohikvenellit: Kuutioi lohi. Soseuta lohi, muna ja kerma monitoimikoneessa, mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile pyöreiksi pulliksi, pyörittele ne seesaminsiemenissä ja keitä kevyesti suolatussa vedessä hiljalleen n. 5 minuuttia.
2. Kuori porkkanat ja suikaloi ne ohuiksi kuorimaveitsellä. Viipaloi kesäkurpitsa samalla tavalla. Kuori ja suikaloi sipuli. Keitä vihannekset pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.
3. Keitä linguine pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile pasta vihannesten ja kvenellien kera. Lohko lime ja asettele lohkot lautasille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku