Lohikvenellit pastan kera

Saadaksesi vihanneksista oikein ohuita viipaleita, käytä kuorimaveistä.

Neljälle

  • 4 annosta linguinepastaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 porkkanaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 lime

Lohikvenellit

  • 400 g lohifileetä
  • 1 kananmuna
  • 1 hyppysellinen jauhettua valkopippuria
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 1 dl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Lohikvenellit: Kuutioi lohi. Soseuta lohi, muna ja kerma monitoimikoneessa, mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile pyöreiksi pulliksi, pyörittele ne seesaminsiemenissä ja keitä kevyesti suolatussa vedessä hiljalleen n. 5 minuuttia.

2. Kuori porkkanat ja suikaloi ne ohuiksi kuorimaveitsellä. Viipaloi kesäkurpitsa samalla tavalla. Kuori ja suikaloi sipuli. Keitä vihannekset pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.

3. Keitä linguine pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile pasta vihannesten ja kvenellien kera. Lohko lime ja asettele lohkot lautasille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.