Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kreikkalaista lammasta sitruunakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kreikkalaista, perinteistä kotiruokaa. Valitse lampaanliha paistista tai lavasta.

Neljälle

  • 1 kg lampaanlihaa luineen
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 kurkku tankoina
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 4 munaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl maizenaa
  • 1 dl keitinlientä siivilöitynä
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Ruskista lihat voissa pannulla. Siirrä lihat pataan. Mausta. Vispaa pannu vedellä ja viinillä ja siivilöi pataan. Murenna joukkoon liemikuutio ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on oikein mureaa. Laita kurkkutangot mukaan aivan loppupuolella.

2. Siivilöi liemi padasta. Vatkaa munia, kunnes ne vaahtoavat kasarissa miedolla lämmöllä. Lisää sitruunamehu ja haalea, siivilöity keitinliemi. Ripota joukkoon jauhoa ja vatkaa, kunnes kastike on saonnut.

3. Aseta lihat ja kurkut vadille ja kaada kastike lihan päälle. Ripota pinnalle persiljaa ja tarjoile perunasoseen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta