Kaalipullat
Lihapullat yhdistettynä ruusukaaleihin on yllättävä yhdistelmä, mutta ne ovat mukavan näköisiä ja makuisia. Tarjoile pastaa lisäkkeenä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4-6 hengelle
- 1 paketti pakasteruusukaalia
- 500 g sekajauhelihaa
- 1 dl korppujauhoa
- 2 dl maitoa
- 2 rkl dijonsinappia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- korppujauhoja
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Ryöppä ruusukaalit nopeasti vähäsuolaisessa vedessä. Valuta.
2. Turvota korppujauho maidossa 5 minuuttia. Sekoita sitten se ja muut ainekset jauhelihaan ja laita mureketaikina jääkaappiin 10 minuutiksi.
3. Pyöritä isohkoja lihapullia ja paina jokaiseen yksi ruusukaali sisälle, silitä pinta. Kieritä pyörykät korppujauhoissa ja ruskista ne joka puolelta pannulla. Pane jälkikypsymään 200-asteiseen uuniin, kunnes ovat kypsiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"