Lammaspyörykät

Minttu ja korianteri antavat lampaanjauhelihapullille hienon maun. Voit vaihteeksi kokeilla myös rosmariinia tai timjamia.

4-5 hengelle

  • 600 g lammasjauhelihaa
  • 3/4 dl korppujauhoa
  • 1,5 dl vettä
  • 1 muna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 6-8 tuoretta mintunlehteä

Panerointi

  • ½ dl vehnäjauhoa
  • ½ dl korppujauhoa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Turvota korppujauho vedessä muutama minuutti ja sekoita sitten se ja muut ainekset jauhelihaan. Hienonna mintunlehdet ja sekoita ne mureketaikinaan.

2. Pyörittele isoja lihapullia. Sekoita vehnä- ja korppujauhot lautasella ja kääntele lihapullat seoksessa ennen paistamista. Paista pannulla keskilämmöllä hitaasti kypsiksi. Tarjoile porkkanamuhennosta ohessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!