Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammaspyörykät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Minttu ja korianteri antavat lampaanjauhelihapullille hienon maun. Voit vaihteeksi kokeilla myös rosmariinia tai timjamia.

4-5 hengelle

  • 600 g lammasjauhelihaa
  • 3/4 dl korppujauhoa
  • 1,5 dl vettä
  • 1 muna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 6-8 tuoretta mintunlehteä

Panerointi

  • ½ dl vehnäjauhoa
  • ½ dl korppujauhoa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Turvota korppujauho vedessä muutama minuutti ja sekoita sitten se ja muut ainekset jauhelihaan. Hienonna mintunlehdet ja sekoita ne mureketaikinaan.

2. Pyörittele isoja lihapullia. Sekoita vehnä- ja korppujauhot lautasella ja kääntele lihapullat seoksessa ennen paistamista. Paista pannulla keskilämmöllä hitaasti kypsiksi. Tarjoile porkkanamuhennosta ohessa.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaslihapullat