Hirvipullat
Kokeile maistuvia hirvipullia. Riistan maku pääsee oikeuksiinsa, kun tarjoilet hirvipullat raikkaan ja täyteläisen juuresmuusin kanssa. Tämän maukkaan riistareseptin arkkitehti on Makuja-kokki Henri Alén.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 500 g jauhettua hirvenlihaa (tai muuta riistaa)
- 1 kananmuna
- 2 rkl ranskankermaa
- 3 oksaa rosmariinia
- 1 sipuli
- Tilkka rypsiöljyä
- Suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se pannulla tilkassa öljyä. Lisää mukaan rosmariini ja anna jäähtyä.
Sekoita liha, kananmuna, ranskankerma, suola ja pippuri hyvin keskenään. Lisää mukaan sipuli.
Muotoile kostutetuilla kämmenillä lihapulliksi ja laita uunin pellille. Paista pullat uunissa kypsiksi noin 180 asteessa 10–15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa