Hapankaalia ja kyljyksiä

Ennen vanhaan, ennen jääkaappien ja pakastimien aikaa, vihannekset hapatettiin usein, jotta ne säilyisivät. Hapankaali ei ole pelkästään maukasta, se on myös kevyttä ja terveellistä. Jos löydät maitohappokäymisellä valmistettua hapankaalia, valitse sitä.

Neljälle-viidelle

  • 1 iso prk hapankaalia
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 iso hapan omena
  • 1 keltasipuli
  • 1 dl rusinoita
  • 4-5 vähärasvaista porsaankyljystä
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna hapankaali ja viini padassa.

2. Raasta omena karkeasti ja viipaloi sipuli. Laita ne pataan rusinoiden kera. Hauduta hiljalleen 10-15 minuuttia.

3. Paista kyljykset teflonpannussa. Ripottele päälle persiljaa, tarjoile hapankaalin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!