Hapankaalia ja kyljyksiä
Ennen vanhaan, ennen jääkaappien ja pakastimien aikaa, vihannekset hapatettiin usein, jotta ne säilyisivät. Hapankaali ei ole pelkästään maukasta, se on myös kevyttä ja terveellistä. Jos löydät maitohappokäymisellä valmistettua hapankaalia, valitse sitä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle-viidelle
- 1 iso prk hapankaalia
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 iso hapan omena
- 1 keltasipuli
- 1 dl rusinoita
- 4-5 vähärasvaista porsaankyljystä
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna hapankaali ja viini padassa.
2. Raasta omena karkeasti ja viipaloi sipuli. Laita ne pataan rusinoiden kera. Hauduta hiljalleen 10-15 minuuttia.
3. Paista kyljykset teflonpannussa. Ripottele päälle persiljaa, tarjoile hapankaalin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka