Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hapankaalia ja kyljyksiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ennen vanhaan, ennen jääkaappien ja pakastimien aikaa, vihannekset hapatettiin usein, jotta ne säilyisivät. Hapankaali ei ole pelkästään maukasta, se on myös kevyttä ja terveellistä. Jos löydät maitohappokäymisellä valmistettua hapankaalia, valitse sitä.

Neljälle-viidelle

  • 1 iso prk hapankaalia
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 iso hapan omena
  • 1 keltasipuli
  • 1 dl rusinoita
  • 4-5 vähärasvaista porsaankyljystä
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna hapankaali ja viini padassa.

2. Raasta omena karkeasti ja viipaloi sipuli. Laita ne pataan rusinoiden kera. Hauduta hiljalleen 10-15 minuuttia.

3. Paista kyljykset teflonpannussa. Ripottele päälle persiljaa, tarjoile hapankaalin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset