Merilohinyytit

Merilohinyytit maistuvat erilaisten juuresten kanssa. Annokset voit tarjoilla vaikkapa tartar-kastikkeen kera.

Ainekset 4:lle

  • 700 g merilohta
  • 300 g perunaa
  • 150 g porkkanaa
  • 100 g palsternakkaa
  • 1 purjosipuli
  • sitruunavoita
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Käytä siivuttamiseen apuna juustohöylää, mikäli veitsesi ei ole terässä. Näin varmistat tasalaatuisuuden joka raaka-aineen kohdalla.

Kaada tämän jälkeen juurekset kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon lämmin sitruunavoi ja pyörittele seos tasaiseksi. Kaada maustuneet juurekset uunivuokaan tai leikkaa foliosta 4 arkkia ja asettele juurekset niiden päälle.

Leikkaa lohi 8 palaan ja asettele palat juuresten päälle. Ripottele kalan pinnalle suolaa ja sulje vuoka tai nyytit tiiviisti folion avulla. Kypsennä kiertoilmauunissa 200 asteessa 30-40 minuutin ajan.

Tarjoa valmis ruoka esim. tartar-kastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.