Merilohinyytit
Merilohinyytit maistuvat erilaisten juuresten kanssa. Annokset voit tarjoilla vaikkapa tartar-kastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset 4:lle
- 700 g merilohta
- 300 g perunaa
- 150 g porkkanaa
- 100 g palsternakkaa
- 1 purjosipuli
- sitruunavoita
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Käytä siivuttamiseen apuna juustohöylää, mikäli veitsesi ei ole terässä. Näin varmistat tasalaatuisuuden joka raaka-aineen kohdalla.
Kaada tämän jälkeen juurekset kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon lämmin sitruunavoi ja pyörittele seos tasaiseksi. Kaada maustuneet juurekset uunivuokaan tai leikkaa foliosta 4 arkkia ja asettele juurekset niiden päälle.
Leikkaa lohi 8 palaan ja asettele palat juuresten päälle. Ripottele kalan pinnalle suolaa ja sulje vuoka tai nyytit tiiviisti folion avulla. Kypsennä kiertoilmauunissa 200 asteessa 30-40 minuutin ajan.
Tarjoa valmis ruoka esim. tartar-kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa