Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parsa-palsternakkakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sami Garamin parsakeitto on ihanan keväinen alkuruoka. Se käy myös kevyestä lounaasta.

Ainekset

  • nippu tuoretta vaaleaa parsaa
  • nippu tuoretta vihreää parsaa
  • 1 l parsalientä
  • 1 sipuli
  • 1 palsternakka
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1-2 tl suolaa
  • valkopippuria
  • pieni nippu kirveliä

Valmistusohje

Kuori parsat ja keitä kuoria halkaistun sipulin ja palsternakan kanssa puolisen tuntia. Vesimääräksi riittää reilu litra.

Höyrytä parsat kypsiksi erikseen, jäähdytä ja leikkaa ne muutaman sentin mittaisiksi pätkiksi. Siivilöi kuorten keitinliemi ja kuumenna se uudelleen kiehuvaksi. Lisää osa parsojen varsiosista liemeen ja soseuta aivan sileäksi. Sekoita vehnäjauhot kerman joukkoon ja vatkaa liemen joukkoon.

Anna kiehua kymmenen minuuttia, jotta jauhot kypsyvät. Mausta keitto suolalla ja valkopippurilla ja lisää loput parsat sinne. Koristele keitto kirvelillä ja tarjoa lisäksi tuoretta leipää.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto