Lohta, herneitä ja pikkusipuleita
Pehmeän lohen maustavat makeat hillosipulit ja suussa sulavat herneet.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Reseptin tarjoaa
- 4 maustettua palaa lohifileepalaa, á 150 grammaa
- 40 pikkusipulia
- 4 rkl öljyä
- 4 dl kalalientä
- tai
- 40 hillosipulia
- 1 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 400 g herneitä (sulatettuna, jos pakasteita tai keitettynä, jos tuoreita)
- 4 dl Alpro soya ruoanlaittovalmistetta
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl hienonnettua rakuunaa
Valmistusohje
Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 4 minuuttia, riippuen kalan paksuudesta. Anna levätä huoneenlämmössä kymmenisen minuuttia. Näin kala kypsyy loppuun meheväksi ja on tarjoiltaessa kypsyysasteeltaan medium sisältä.
Valmista sillä välin herneet ja sipuli: Kuori sipulit. Paista sipuleita, kunnes ne ovat ruskistuneet. Lisää kalaliemi ja keitä kunnes sipulit pehmenneet ja neste haihtunut. Jos käytätä hillosipuleita, valuta ne liemestään ja keitä sokerivedessä n. 10 min ja siivilöi liemi pois. Lisää joukkoon herneet, ruoanlaittovalmiste sekä suola ja pippuri. Keitä vihanneksia kasaan, kunnes ne muistuttavat muhennosta. Lisää joukkoon rakuuna. Tarjoile pääruokana esimerkiksi maalaisleivän kera.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka