Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hummerisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kastikkeeseen tulee monia aineksia, mutta älä pelästy. Maista kunnolla sitä valmistaessasi, niin että ainesten tasapainosta tulee makusi mukainen. Tämä on erinomainen alkuruoka tai mukava ruokalaji seisovaan pöytään.

Neljälle

  • 2 keitettyä hummeria
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 2 dl majoneesia
  • pari tippaa sitruunamehua
  • ½ tl kuivattua rakuunaa
  • 1 tl viinietikkaa
  • pari tippaa HP-kastiketta
  • 1 tl hienonnettuja kapriksia
  • 6 hienonnettua oliivia
  • 1 tl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 tl kuivattua kirveliä
  • 1 tl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl hienonnettua tilliä
  • 1 tl tomaattiketsuppia

Koristeluun

  • vihersalaattia ja tilliä

Valmistusohje

1. Sulata hummerit. Halkaise ne terävällä veitsellä päästä alkaen. Irrota lihat ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Murra sakset ja säästä ne koristeluun.

2. Kastike: Hienonna kaprikset, oliivit, ruohosipuli, persilja ja tilli. Sekoita majoneesi, sitruunamehu, rakuuna, viinietikka, HP-kastike, kaprikset, oliivit, ruohosipuli, kirveli, persilja ja tilli. Lisää tomaattiketsuppi.

3. Paloittele kananmunat pienemmiksi. Sekoita hummerinlihat ja kananmuna kastikkeen kanssa, laita seos takaisin hummerinkuoriin alkuruoaksi tai kulhoon seisovaan pöytään. Koristele salaatilla, tillillä ja hummerinsaksilla.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti