Hummerisalaatti

Kastikkeeseen tulee monia aineksia, mutta älä pelästy. Maista kunnolla sitä valmistaessasi, niin että ainesten tasapainosta tulee makusi mukainen. Tämä on erinomainen alkuruoka tai mukava ruokalaji seisovaan pöytään.

Neljälle

  • 2 keitettyä hummeria
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 2 dl majoneesia
  • pari tippaa sitruunamehua
  • ½ tl kuivattua rakuunaa
  • 1 tl viinietikkaa
  • pari tippaa HP-kastiketta
  • 1 tl hienonnettuja kapriksia
  • 6 hienonnettua oliivia
  • 1 tl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 tl kuivattua kirveliä
  • 1 tl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl hienonnettua tilliä
  • 1 tl tomaattiketsuppia

Koristeluun

  • vihersalaattia ja tilliä

Valmistusohje

1. Sulata hummerit. Halkaise ne terävällä veitsellä päästä alkaen. Irrota lihat ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Murra sakset ja säästä ne koristeluun.

2. Kastike: Hienonna kaprikset, oliivit, ruohosipuli, persilja ja tilli. Sekoita majoneesi, sitruunamehu, rakuuna, viinietikka, HP-kastike, kaprikset, oliivit, ruohosipuli, kirveli, persilja ja tilli. Lisää tomaattiketsuppi.

3. Paloittele kananmunat pienemmiksi. Sekoita hummerinlihat ja kananmuna kastikkeen kanssa, laita seos takaisin hummerinkuoriin alkuruoaksi tai kulhoon seisovaan pöytään. Koristele salaatilla, tillillä ja hummerinsaksilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.