Taskuraputäytetyt tortillat

Taskuravuin täytetyt tortillat sopivat niin juhlaan kuin piknikkoriin; miksei myös juhlavaksi lounaaksi töihin mukaanotettavaksi!

Neljälle

  • 1 prk taskurapuja
  • 2 cm kurkkua
  • 1 tomaatti
  • ½ tl hienonnettua minttua
  • 2 kevätsipulia
  • 2 rkl maissia
  • 1 rkl majoneesia
  • 1 tl hienonnettua punaista chiliä
  • 1 tl tuoretta korianteria
  • 1 tl puristettua limemehua
  • 2 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 1 maustemitta jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • pehmeitä tortilloja

Koristeeksi

  • hienonnettua punaista ja vihreää paprikaa
  • kirsikkatomaatteja
  • ruohosipulinvarsia

Valmistusohje

1. Hienonna kurkku. Kuori tomaatit, poista siemenet ja kuutioi. Hienonna kevätsipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.

2. Sekoita taskuravut sekä kurkku, tomaatti, kevätsipuli, chili ja maissi. Sekoita majoneesi ja ranskankerma keskenään ja lisää rapuseokseen. Mausta mintulla, korianterilla, juustokuminalla, suolalla ja pippurilla sekä limemehulla.

3. Levitä taskurapuseos tortillojen päälle ja kääri rullalle. Asettele rullat sauma alaspäin vadille ja peitä muovikelmulla. Laita kylmään tekeytymään. Leikkaa paloiksi ennen tarjoilua. Koristele hienonnetulla paprikalla, halkaistuilla kirsikkatomaateilla sekä ruohosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!