Vehnäkranssi
Tämä on oikea manteleilla, appelsiinilla ja kookoksella täytetty juhlakranssi. Jos haluat, säästä hieman mantelilastuja ja ripottele ne koristeeksi ennen paistamista.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kranssiin
- 25 g hiivaa
- 2 ½ dl maitoa, 37-asteista
- 75 g voisulaa
- ¾ dl kidesokeria
- ½ tl suolaa
- 7-8 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 100 g pehmeää voita
- 1 dl kidesokeria
- 2 dl jauhettua mantelia
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 pss silputtua appelsiininkuorta
- 1 kananmuna penslaukseen
Valmistusohje
1. Liuota hiiva maitoon ja lisää muut ainekset, työstä notkeaksi taikinaksi. Vaivaa, peitä ja kohota 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Kaulitse pitkulaiseksi levyksi. Levitä päälle voita ja ripottele päälle täytteet. Kääri rullalle. Muotoile rullasta kranssi ja laita se leivinpaperille pellille. Leikkaa siihen syviä viiltoja 2 cm välein. Laita syntyneet kaistaleet joka toinen oikealle, joka toinen vasemmalle. Peitä ja kohota 30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa munalla. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. Anna kranssin jäähtyä ritilällä liinan alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku