Hunajainen mango-vuohenjuustosalaatti
Herkutellaan hunajaisella mango-vuohenjuustosalaatilla ja granaattiomena-vehnäolutvinegretellä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Hunajainen mango-vuohenjuustosalaatti
- 2 punttia salaattia (mielellään kahta erilaista
- 6-8 minitomaattia noin 300 g vuohenjuustoa (esim. Saint Maure)
Vuohenjuuston marinadi
- 2 rkl hunajaa
- puolikas kypsä mango kuutioina
- öljyä
- suolaa, pippuria
Granaattiomena-vehnäolutvinegrette
- 1 granaattiomenan siemenet ja mehu
- 1 dl vehnäolutta
- 2 rkl ruokosokeria
- 1 rkl balsamicoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Sekoita vuohenjuuston marinadi ja marinoi vuohenjuustoa yön yli. Pese ja revi salaatti ja jaa se lautasille. Pyyhi juustosta ylimääräinen marinadi, viipaloi vuohenjuusto noin sentin paksuisiksi kiekoiksi ja grillaa ne kuumalla parilalla öljyssä.
Asettele juusto lautasille salaatin päälle. Voit pirskotella marinadia myös salaattiin ja laittaa marinadin mangonpalat salaatin joukkoon. Pirskottele lopuksi granaattiomena-vehnäolutvinegretteä annoksen päälle ja tarjoa heti.
Vinegretten valmistus: Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Tarkista maku. Vinegrette säilyy jääkaapissa noin viikon.
Juomasuositus: raikas vehnäolut
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku