Seljankukkaparfait
Seljankukkien tuoksu tuo mieleen lämpimän kesäillan. Seljankukkamehusta valmistat tämän ihastuttavan jälkiruoan, jonka makua täydentää vihreä kiivikastike.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 munankeltuaista
- vajaa 1 dl sokeria
- 1 dl laimentamatonta seljankukkamehua
- 5 dl kuohukermaa
- 6 kuorittua kiivihedelmää
- 2 rkl tomusokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota kerma kulhossa ja pane sivuun odottamaan. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mehu. Kääntele kermavaahto varovasti munasokerivaahtoon. Kaada seos pakastimenkestävään kulhoon, kakkuvuokaan tai annosvuokiin. Peitä foliolla ja pane pakastimeen vähintään 5 tunniksi.
2. Siirrä vuoka pakastimesta jääkaappiin 45-60 minuuttia ennen tarjoilua tai huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua. Valmista kiivikastike juuri ennen tarjoilua. Kasta vuoka nopeasti kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille.
3. Kiivikastike: Leikkaa kuoritut kiivit lohkoiksi ja pane ne kulhoon. Lisää tomusokeri ja soseuta nopeasti tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku