Hunajaista broileria ja raakaperunapaistos
Råraka on yksi ruotsalaisen husmanskostin, kotiruoan kulmakiviä. Se muistuttaa sveitsiläistä röstiä, eikä kummallekaan ole suomalaista nimeä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 broilerinfileetä
- 1 ½ dl juoksevaa hunajaa
- öljyä paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria
Råraka, paistettu raakaperunakakku
- 12 kiinteää perunaa
- voita paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 2 dl crème fraiche (ranskankermaa)
- 3 limettiä
- 200 g muikunmätiä
- ½ punasipuli
- karkeaksi jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese limetit, suikaloi kahdesta kuoret ja purista mehut. Leikkaa kolmas lohkoiksi. Paista broilerifileet öljyssä paistinpannussa kauttaaltaan kauniin värisiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta fileet voideltuun uunivuokaan ja jälkipaista uunissa 8 minuuttia. Penslaa fileet hunajalla ja paista vielä pari minuuttia tai tarvittaessa enemmän. Broilerin on oltava läpikypsää; kokeile kypsyyttä tikulla pistämällä, kun lihaneste on kirkasta, liha on kypsää.
2. Kuori perunat ja raasta ne karkeasti. Taputtele raasteesta neljä litteää kakkua, suolaa ja pippuroi ja paista voissa miedolla lämmöllä. Kakkusten tulee olla kullanruskeita ja rapeita.
3. Sekoita ranskankerrmaan limettimehu ja kuorisuikaleet. Kuori punasipuli ja suikaloi se ohuelti. Nosta perunakakkuset neljälle lämpimälle lautaselle, leikkaa fileet vinottain viipaleiksi ja asettele perunakakkujen päälle. Lusikoi annosten päälle ranskankermaseosta ja jaa niille muikunmäti. Koristele annokset punasipulisuikaleilla ja limettilohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"