Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettua broileria, pastaa ja tomaattikastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ruokaisan ja täyttävän arkisen broileriannoksen jälkeen ei ole hetkeen nälkä.

Neljälle

  • 4 broilerin rintaleikettä luineen
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 4 annosta tagliatellea

Tomaattikastike

  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • ½ purjo
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ maustemittaa sokeria
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • frisée- tai muuta rapeaa salaattia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla ja paista niitä nahkapuoli alaspäin voissa paistinpannulla. Siirrä leikkeet voideltuun uunivuokaan ja pane uuniin 45 minuutiksi. Broileri on kypsää, kun lihaneste on täysin kirkasta.

2. Tomaattikastike: Puhdista purjo ja suikaloi se ohuesti. Kuori valkosipulinkynsi. Kiehauta tomaattimurska ja vesi ja murustele liemikuutio joukkoon. Lisää purjosuikaleet, sokeri, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljaa ilman kantta 15 minuuttia. Purista valkosipuli joukkoon ennen tarjoilua.

3. Keitä tagliatellet pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta lävikössä. Tarjoile tomaattikastikkeen ja leikkeiden kanssa. Koristele lautaset salaatinlehdillä.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee