Paistettua broileria, pastaa ja tomaattikastiketta
Ruokaisan ja täyttävän arkisen broileriannoksen jälkeen ei ole hetkeen nälkä.
Neljälle
- 4 broilerin rintaleikettä luineen
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
- 4 annosta tagliatellea
Tomaattikastike
- 1 purkki tomaattimurskaa
- ½ purjo
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 dl vettä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ maustemittaa sokeria
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
- frisée- tai muuta rapeaa salaattia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla ja paista niitä nahkapuoli alaspäin voissa paistinpannulla. Siirrä leikkeet voideltuun uunivuokaan ja pane uuniin 45 minuutiksi. Broileri on kypsää, kun lihaneste on täysin kirkasta.
2. Tomaattikastike: Puhdista purjo ja suikaloi se ohuesti. Kuori valkosipulinkynsi. Kiehauta tomaattimurska ja vesi ja murustele liemikuutio joukkoon. Lisää purjosuikaleet, sokeri, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljaa ilman kantta 15 minuuttia. Purista valkosipuli joukkoon ennen tarjoilua.
3. Keitä tagliatellet pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta lävikössä. Tarjoile tomaattikastikkeen ja leikkeiden kanssa. Koristele lautaset salaatinlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"