Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hunajakylkiluut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valitse hienoja, ohuita kylkiluita ja kata paljon serviettejä! Nämä sopivat mainiosti myös retkiruoaksi. Jos haluat paistaa nämä grillissä, esipaista mielellään ensin hetki uunissa.

Neljälle

  • 1 ½ kg kylkiluita
  • suolaa ja pippuria

Marinadi

  • 5 rkl hunajaa
  • 2 appelsiinin mehu
  • ½ sitruunan mehu
  • 3 rkl soijaa
  • 2 tl inkivääriä
  • suolaa

Lisäksi tarvitset

  • 1 prk ananasviipaleita
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa uunipannu foliolla ja laita sen päälle paistoritilä. Mausta kylkiluut suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita marinadi. Laita luut ritilälle ja penslaa marinadilla. Paista uunin keskitasolla n. 1 ½ tuntia, kääntele ja penslaa marinadilla moneen kertaan.

3. Paloittele ananasviipaleet ja paista ne voissa. Ripottele hieman inkivääriä päälle ja tarjoile kylkiluiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki