Hunajakylkiluut
Valitse hienoja, ohuita kylkiluita ja kata paljon serviettejä! Nämä sopivat mainiosti myös retkiruoaksi. Jos haluat paistaa nämä grillissä, esipaista mielellään ensin hetki uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ½ kg kylkiluita
- suolaa ja pippuria
Marinadi
- 5 rkl hunajaa
- 2 appelsiinin mehu
- ½ sitruunan mehu
- 3 rkl soijaa
- 2 tl inkivääriä
- suolaa
Lisäksi tarvitset
- 1 prk ananasviipaleita
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa uunipannu foliolla ja laita sen päälle paistoritilä. Mausta kylkiluut suolalla ja pippurilla.
2. Sekoita marinadi. Laita luut ritilälle ja penslaa marinadilla. Paista uunin keskitasolla n. 1 ½ tuntia, kääntele ja penslaa marinadilla moneen kertaan.
3. Paloittele ananasviipaleet ja paista ne voissa. Ripottele hieman inkivääriä päälle ja tarjoile kylkiluiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku