Lakattu sianpaisti
Valitse sianpaisti kamaralla, niin saat mehukkaamman kinkun. ”Lakka” maistuu hieman itämaiselta, sitä tunnetta voit lisätä tarjoilemalla paisti jasmiiniriisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- n. 1 kg sianpaisti
- suolaa ja mustapippuria
Marinadi
- 3 rkl hunajaa
- ½ tl Colmanin sinappijauhetta
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- 3 rkl soijaa
- 1 prk mandariineja, mehu
Lisukkeet
- mandariininlohkoja
- halutessasi, inkivääripäärynöitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kamara ruudukoksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita paisti ritilälle foliolla vuoratun uunipannun päälle. Pistä lihaan paistolämpömittari.
2. Sekoita marinadin ainekset ja penslaa paisti ennen kuin laitat sen aika alas uuniin.
3. Penslaa paistia monta kertaa paistamisen aikana. Paisti on valmis sisälämpötilan ollessa 80-82 astetta, tähän menee n. 1 ½ tuntia. Tarjoile mandariinien ja halutessasi inkivääripäärynöiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka