Lakattu sianpaisti

Valitse sianpaisti kamaralla, niin saat mehukkaamman kinkun. ”Lakka” maistuu hieman itämaiselta, sitä tunnetta voit lisätä tarjoilemalla paisti jasmiiniriisin kera.

Kuudelle-kahdeksalle

  • n. 1 kg sianpaisti
  • suolaa ja mustapippuria

Marinadi

  • 3 rkl hunajaa
  • ½ tl Colmanin sinappijauhetta
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 3 rkl soijaa
  • 1 prk mandariineja, mehu

Lisukkeet

  • mandariininlohkoja
  • halutessasi, inkivääripäärynöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kamara ruudukoksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita paisti ritilälle foliolla vuoratun uunipannun päälle. Pistä lihaan paistolämpömittari.

2. Sekoita marinadin ainekset ja penslaa paisti ennen kuin laitat sen aika alas uuniin.

3. Penslaa paistia monta kertaa paistamisen aikana. Paisti on valmis sisälämpötilan ollessa 80-82 astetta, tähän menee n. 1 ½ tuntia. Tarjoile mandariinien ja halutessasi inkivääripäärynöiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!