Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillatut sianluut ja hasselbackalaiset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sianluut ovat usein halpoja ja käyvät erinomaisesti grillaukseen. Jos haluat selvitä ulkogrillauksesta vähän nopeammin, kypsytä sianluita ensin 30-40 minuuttia, jolloin ne eivät tarvitse pitkää grillausta.

Neljälle

  • 10-12 perunaa
  • paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria
  • 1,5 kg sianluita
  • 0,75 dl rypsiöljyä
  • 0,25 dl kiinalaista soijaa
  • 1 tl currya

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa niihin vierekkäisiä viiltoja, mutta ei pohjaan asti. Laita ne uunivuokaan. Suolaa. Sekoita öljy ja paprika ja penslaa perunoiden viiltopuoli. Paista uunissa noin 40 minuuttia.

2. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja laita uunipannuun tai ritilälle uunipannun päälle. Sekoita öljy, soija ja curry ja penslaa kauttaaltaan. Laita luut grillivastuksen alle 250 asteeseen. Kääntele ja penslaa useita kertoja, kunnes liha tuntuu kypsältä.

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki