Grillatut sianluut ja hasselbackalaiset
Sianluut ovat usein halpoja ja käyvät erinomaisesti grillaukseen. Jos haluat selvitä ulkogrillauksesta vähän nopeammin, kypsytä sianluita ensin 30-40 minuuttia, jolloin ne eivät tarvitse pitkää grillausta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 10-12 perunaa
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
- 1,5 kg sianluita
- 0,75 dl rypsiöljyä
- 0,25 dl kiinalaista soijaa
- 1 tl currya
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa niihin vierekkäisiä viiltoja, mutta ei pohjaan asti. Laita ne uunivuokaan. Suolaa. Sekoita öljy ja paprika ja penslaa perunoiden viiltopuoli. Paista uunissa noin 40 minuuttia.
2. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja laita uunipannuun tai ritilälle uunipannun päälle. Sekoita öljy, soija ja curry ja penslaa kauttaaltaan. Laita luut grillivastuksen alle 250 asteeseen. Kääntele ja penslaa useita kertoja, kunnes liha tuntuu kypsältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"